Direct naar de contentDirect naar de footer

Wandelen in Twente

Wandel door het afwisselende groene landschap met stromende beken en groene weilanden in een licht landschap. Bekijk de vele fraaie en verzorgde kapelletjes, bezoek de landgoederen, beklim de bergen van de stuwwal op de grens met Salland. Kies vooraf uit onze vele gratis routes. Hieronder lichten wij enkele wandelroutes uit.

Landgoed Twickel

Vlakbij Delden in Twente ligt landgoed Twickel, bijna zeven eeuwen oud en 4.300 hectare groot. Kenmerkend zijn het kasteel, de historische boerderijen en het kleinschalige coulisselandschap. Een cultuurlandschap waarin bossen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen elkaar afwisselen. De Umfassungsweg omvat ‘het hart’ van landgoed Twickel en geeft een goede indruk van de verscheidenheid van het Twentse landschap; door bos- en weidegebied, langs akkers en over het mooie vlonderpad.

Buurserzand

Bij de naam Buurserzand verwacht je waarschijnlijk een droog en kaal stuifzandgebied. In werkelijkheid ligt hier een opvallend nat natuurgebied, waar je prachtig kunt wandelen. Een natuurgebied waar open heidevlakten, graslanden en bosjes elkaar afwisselen. Die afwisseling maakt het Buurserzand tot een geliefd wandelgebied. In het bos mag de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. De heide wordt van mei tot november begraasd door runderen. Ga in dit mooie gebied op zoek naar een groot aantal verschillende planten en dieren, zoals spechten in de oudere eikenbosjes, wulpen op de natte heide, geelgorsen rond het jeneverbesstruweel en kikkers in de vennen.

Tankenberg

De Tankenberg op Landgoed Egheria is een bijzondere locatie. Met 85 meter de hoogste berg van Overijssel. Met een fantastisch uitzicht. Bij helder weer kijk je zo Duitsland in.

Lutterzand

Het Lutterzand is een uniek natuurgebied met afwisselende landschap bij de Lutte en voor zowel jong als oud een uitstekende pleisterplaats voor een dagje uit. De omgeving biedt volop mogelijkheden om te wandelen.

Terug naar alle faciliteiten