Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Rustiek meergranenbrood met kruidenboter, aioli en kerriemayonaise

    * Vegetarisch
  • Gemarineerde geitenkaas *

    11,00

    Met marshmallow van tomaat, gemarineerde tomaat, pestomayonaise en kroepoek van tomaat

    * Vegetarisch
  • Gerookte zalm

    12,50

    En gemarineerde zalm met komkommerparels, radijs, citrusdressing

  • Tonijn tataki

    12,50

    Met oosterse salade, wasabimayonaise en krokante nori

  • Twentse plaatham

    11,50

    Met gegrild stokbrood en een salade van nectarine, mozzarella, basilicum en aceto balsamico

  • Steak tartaar

    12,50

    Met gekonfijt eigeel, salade van bundelzwammen en spekmayonaise

  • Carpaccio

    12,00

    Met truffelmayonaise en pecorino kaas

  • Proeverij Hengelo

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit:

    Gerookte zalm en gemarineerde zalm met komkommerparels, radijs en citrusdressing | Tonijn tataki met oosterse salade | Twentse plaatham met een salade van nectarine en mozzarella | Steak tartaar met salade van bundelzwammen en spekmayonaise | Tom kha kai soep

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

  • Gamba’s

    15,50

    Met ramen noodles, mini paksoi en gele curry

  • Ebi tempura roll

    16,50

    Met avocado, salade van wakame en wasabisaus

  • Gebakken eendenlever

    18,50

    Met wentelteefje van suikerbrood en appelstroop

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Vegan burger *

    18,00

    Met rozemarijn, tapenade van aubergine, bataatfriet en ras el

    * Vegetarisch
  • Val-Dieu kaas *

    18,00

    Gepaneerd met amandelen, pastinaak, dadels en aceto balsamico

    * Vegetarisch
  • Bataat gnocchi *

    18,00

    Met basilicumboter, krokante basilicum en fetakaas

    * Vegetarisch
  • Orzo pasta *

    18,00

    Met broccoli, asperges, cherry tomaat, rucola en peccorino

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Fish & chips

    20,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

    Kleine portie 17,50
  • Tonijn

    24,50

    Gegrild, met verse pasta, ratatouille en pommodori-pesto

  • Zalm

    22,50

    Met een oosterse salade, gezouten citroen en zeekraal

    Kleine portie 18,50
  • Kabeljauw

    24,50

    In pancetta met jonge groenten en boterkriel

    Kleine portie 19,50
  • Zeebaarsfilet

    22,50

    Met een notenkorst, kokkels, pittige roomsaus, zoetzure wortel en crème van yoghurt

  • Schaaldierenrisotto

    32,50

    Risotto met kreeft, Krab, reuze gamba, garnalen en asperges

  • Tong (ca. 550 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Hengelo

    18,50

    Met ui, spek, champignons, paprika en oude kaas, geserveerd met stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Maiskip

    19,50

    Filet van maïskip en krokante kippendij met bospeen, maiscrème, asperge en aardappelkrokant

  • Boerderij eend

    22,50

    Filet en loempia van eendenbout met verschillende bereidingen van biet, rode ui en aceto balsamico

  • Lamsfilet en lamsrack

    24,50

    Met kruidenkruim, crème van bospeen, asperges en rodewijnjus

  • Tournedos

    26,50

    Met aardappelmousseline en groene groenten:

    Saus naar keuze 26,50
    Gorgonzola 27,50
    Reuze gamba’s 33,50
    Eendenlever 34,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet en verse warme groente.

Grillgerechten

Grillgerechten

  • Kipsaté

    19,50

    Royale kipspies met zoet-zure atjargroenten, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Truffelburger (220 gram, 100% rundvlees)

    19,00

    Beefburger met oude kaas, truffelmayonaise, rucola, rode ui, augurk en krokante uienringen

  • Ossenhaassaté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaassaté met oosterse roerbakgroente, kroepoek en oosterse sesamsaus

  • Kalfsentrecote BIO

    24,50

    Met polenta, shiitake en zwarte knoflook

Deze gerechten worden standaard geserveerd met gebakken aardappelen, frites en warme groente. Indien gewenst serveren wij er salade en appelmoes bij.
 

IBP Rundvlees

IBP Rundvlees

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit. Runderen worden minimaal 100 dagen gevoed met mais, waardoor het vlees mooi gemarmerd is en een sappige smaak ontstaat.
  • Ribeye 300 gram

    34,50

    Met geroosterde mini mais, gevulde champignon en gepofte Roseval, groene asperge en pepersaus

  • Ribeye 550 gram

    44,50

    Met geroosterde mini mais, gevulde champignon en gepofte Roseval, groene asperge en pepersaus

  • Entrecote 200 gram

    24,50

    Met geroosterde mini mais, gevulde champignon en gepofte Roseval, groene asperge en pepersaus

  • Entrecote 350 gram

    34,50

    Met geroosterde mini mais, gevulde champignon en gepofte Roseval, groene asperge en pepersaus

Met geroosterde mini mais, gevulde champignon en gepofte Roseval, groene asperge en pepersaus

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Dame blanche

    8,50

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Coupe aardbeien

    8,50

    Met vanilleroomijs en slagroom

  • Terrine van sorbetijs

    8,50

    Met fruitsalade en vruchtencoulis

  • Aardbeien en rabarber

    8,50

    Aardbeien met rabarbergel, aardbeibavaroise, eiwitschuim en yoghurtijs

  • Pavlovataartje

    8,50

    Met zomerfruit en sorbet van bloedsinaasappel

  • Crème brûlée

    8,50

    Van vanille met Cookie Caramel ijs

  • Lemon curd

    8,50

    Met espuma van gin-tonic, ijs van citroen en limoenschotsen

  • Proeverij van kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met krentenwegge en appelstroop

Van der Poel ijs

Van der Poel ijs

  • Cookie caramel

    8,50

    Vol en romig ijs met de echte English cookies en karamelsaus, gegarneerd met karamel en slagroom

  • Yoghurt perzik sinaasappel

    8,50

    Yoghurtijs met verse stukjes sinaasappel, coulis van sinaasappel en kletskoppen

Een begrip in Twente is het ijs van IJssalon Van der Poel. Het ijs wordt elke dag vers bereid en er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke producten zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Het ijs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk en dat proef je!