Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Witte en bruine broodbol met kruidenboter, aioli en tapenade

    * Vegetarisch
  • Millefeuille geitenkaas *

    11,00

    Krokant bladerdeeg met gemarineerde geitenkaas en een salade van zomerbietjes

    * Vegetarisch
  • Tonijn

    11,50

    Drie bereidingen van tonijn; tataki van tonijn met wakame, tonijntartaar met kwartelei en tonijnsashimi met krokante nori

  • Gerookte zalm

    12,50

    Rouleau van gerookte zalm en krab met zomerse kruidensalade zoetzure komkommer, tuinkruiden, asperges en romige cocktailsaus

  • Carpaccio

    12,00

    Met pestodressing en oude streekkaas

  • Twentse plaatham

    11,00

    Met gemarineerde watermeloen, aceto uitjes en krokante pittenstengel

  • Charcuterie

    13,00

    Van paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Gerookte paling

    14,00

    Op getoast brioche brood met uienchutney, zoetzure venkel en kruidensla

  • Steak tartaar

    12,00

    Met zoetzure groenten, aardappelkaantjes en krokant scharrelei

  • Proeverij Hengelo

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit; tonijntataki, gerookte paling op brioche, Twentse plaatham en steak tartaar

  • Carpaccio du chef

    18,50

    Black Angus carpaccio met zomerse kruidensalade, ingelegde uitjes, truffelmayonaise, croutons van bloedworst en gebakken kalfszwezerik

Warme Voorgerechten

Warme Voorgerechten

Warme Voorgerechten
  • Thaise gamba’s

    15,50

    Roergebakken gamba’s met Thaise salade en mini paksoi

  • Oesters

    17,50

    Gegratineerd met hollandaisesaus (klassieke koude bereiding is ook mogelijk)

  • Surf ‘n Turf

    18,50

    Van kalfszwezerik met reuze garnaal, gemarineerde groenten en madeirajus

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Beyond burger *

    18,00

    Op een royale bol met salade, krokante uienringen en bataatfrietjes

    * Vegetarisch
    Kleine portie 14,50
  • Ravioli *

    18,00

    Met tomaat en mozzarella, groentelinten, zoetzure tomaat, waterkers en kruidenolie

    * Vegetarisch
  • Lasagne *

    18,00

    Van Tallegio en gemarineerde aubergine

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Zeewolffilet

    19,50

    Met zolderspek, nieuwe aardappelen, beurre blanc en bieslookolie

  • Zalm

    22,50

    Met aardappel-tuinkruidenbeignets , crème van doperwten en voorjaarsgroenten

    Kleine portie 18,50
  • Zeebaars

    22,50

    Met gepofte mini groenten, gerookte sjalot en champagneschuim

  • Kabeljauw

    22,50

    Met bloemkoolcouscous, zoetzure bloemkool, bimi en saus van ras el hanout

    Kleine portie 18,50
  • Tarbot

    26,50

    Met gemarineerde asperges, gepofte pompoen, wittewiijnsaus en bieslookolie

  • Tong (ca. 550 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

  • Zeetong Picasso (ca. 550 gram) 

    40,00

    Met gember, warm fruit en krokante banaan

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Hengelo

    18,50

    Schnitzel met ui, spek, paprika, champignon geserveerd met stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Maïskip

    19,50

    Met aardappelrösti, groene asperges, pancetta en morieljesaus

  • Iberico varken

    23,50

    Filet en gemarineerde ribfingers met voorjaarsgroenten en specerijensaus

  • Kalf

    24,50

    Kalfsoester en zwezerik met asperges, aardappel-basilicum mousseline en bearnaisesaus

  • Shortrib en gamba

    24,50

    Rundvlees aan het bot en reuze gamba’s met gegrilde groenten en aioli

  • Tournedos

    26,50

    Tournedos met aardappelmousseline en groene groenten.

    Saus naar keuze: €26,50

    Gorgonzola: €27,50

    Zwezerik: €33,50

    Reuze gamba’s: €33,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet en verse warme groente.

Ook mag u bij onze hoofdgerechten gebruikmaken van de saladebar

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kipsaté

    19,50

    Kipsaté 19,50 Royale kipspies met zoetzure groenten, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Beef-bacon burger XL (270 gram)

    19,50

    Beefburger omwikkeld met bacon, geserveerd met cheddar, spiegelei, rode ui, tomaat, augurk en krokante uienringen

  • Ossenhaassaté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaassaté met Oosterse roerbakgroente, kroepoek en Oosterse sesamsaus

  • Twents rund (ca. 250 gram)

    23,50

    Entrecote van Twents rund met gevulde champignon en Bearnaisesaus

  • T-Bone (ca. 600 gram)

    33,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon en pepersaus

IBP Rundvlees

IBP Rundvlees

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit. Runderen worden minimaal 100 dagen gevoed met mais, waardoor het vlees mooi gemarmerd is en een sappige smaak ontstaat.
  • Rib eye 300 gram

    32,50
  • Rib eye 550 gram

    42,50
  • Steak 225 gram

    25,00
  • Lady steak 150 gram

    19,50

Met gepofte aardappel, gevulde champignon, geroosterde asperges en pepersaus

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Dame blanche

    8,50

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Coupe aardbeien

    7,50

    Vanille-ijs met aardbeien en slagroom

  • Zomerfruit

    8,50

    Panna cotta van zomerfruit, met zomerfruit en ruby chocolade

  • Parfait

    8,50

    Van witte chocolade met Oreo crumble

  • Crème brûlée

    8,50

    Van vanille met gemarineerde aardbeien en limoensorbet

  • Cheesecake

    8,50

    Met roodfruit, crème fraîche van vanille en bramensorbetijs

  • Proeverij aardbeien

    8,50

    Met mascarponecrème, sponge cake van pistache en aardbeiensorbet

  • Proeverij van kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met geroosterde krentenwegge en appelstroop

Van der Poel ijs

Van der Poel ijs

Het van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen. Ze wonnen al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Kleurstoffen zijn taboe. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Het ijs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk en dat proef je!
  • Cookie Caramel

    8,50

    Vol en romig ijs met de echte English cookies en karamelsaus, gegarneerd met karamel en slagroom

  • Lemon cookie

    8,50

    Romig ijs van limoen en yoghurt met mousse van witte chocolade en koekstukjes

  • Strawberry cheesecake

    8,50

    IJs van volle melk, verse room, Italiaanse mascarpone en English cookies met aardbeiensaus en slagroom