Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Rustiek meergranenbrood met kruidenboter, aioli en kerriemayonaise

    * Vegetarisch
  • Burrata *

    11,50

    Met gemarineerde tomaat, rucola, pesto en balsamico-uitjes

    * Vegetarisch
  • Trio van vis

    12,50

    Gemarineerde zalm met asperges | Niçoise met geroosterde tonijn | Gegrilde gamba met groentecannelloni

  • Carpaccio

    12,00

    Met truffelmayonaise en pecorino kaas

  • Poke bowl

    12,50

    Met zalm, tonijn, sushirijst, sojabonen, bosui, wakame en mayonaise

  • charcuterie

    13,00

    Van paté, rillette, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Tartaar du chef

    15,50

    Steak tartaar, oesters en briochecrouton

  • Proeverij Hengelo

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit;

    Gemarineerde zalm met asperges | Garnalencocktail |

    Twentse plaatham met salade van witlof | Steak tartaar en briochecrouton

  • Hollandse garnalen

    14,00

    Kleine garnalencocktail | Garnalenkroketje | Soep van Hollandse garnalen met rouille

  • Twentse plaatham

    11,50

    Met frisse salade van witlof, appel en stroop van Pedro Ximenez

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

  • Gamba’s

    15,50

    In Thaise bouillon met mini paksoi en gele curry

  • Coquilles

    18,50

    Met diverse bereidingen van wortel, macadamianoten en crème van vlierbloesem

  • Pekingeend

    17,50

    Krokante pekingeend en loempia van eend met gemarineerde bundelzwam, lente-ui en hoisinsaus

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Gegrilde groene asperges *

    18,00

    Met wasabimousseline, tempura van groenten en een sesamsaus

    * Vegetarisch
  • Noodles *

    18,00

    Met gebakken tofu, paksoi, gemarineerde shiitake, peulvruchten en gepocheerd ei

    * Vegetarisch
  • vegan burger *

    18,00

    Op een royale bol met salade, krokante uienringen en bataatfrietjes

    * Vegetarisch
  • Tuinkruidenrisotto *

    18,00

    Met doperwten en zoetzure tomaat

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Scholfilet

    21,50

    Warm gemarineerd met groene groenten, aardappelmousseline en citroenbotersaus

  • Fish & chips

    20,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

    Kleine portie 17,50
  • Kabeljauw

    22,50

    Met bloemkoolcouscous, kerriecrème, krokante bataat en saus van beurre noisette

    Kleine portie 18,50
  • Zalm

    22,50

    Met voorjaarsgroenten, gepofte quinoa, puree van selderij en saus van limoenblad

    Kleine portie 18,50
  • Tong (ca. 550 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

  • Tonijn

    24,50

    Gegrild, met roerbakgroentes, crème van yuzu en oosterse saus

  • Onbeperkt mosselen

    23,50

    Prijs is per persoon

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Hengelo

    18,50

    Met ui, spek, champignons, paprika en oude kaas, geserveerd met stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Vitello tonato

    23,50

    Kalfsoester en gegrilde tonijn met lintpasta, groene asperges, groententartaar, balsamicostroop en crème van tonijn

  • Lamsfilet

    24,50

    En lamsspiesje met bulgur, groentecurry en krokante pappadum

  • Shortrib en gamba

    24,50

    Rundvlees aan het bot en reuze gamba’s met gegrilde groenten en aioli

  • Tournedos

    26,50

    Met aardappelmousseline en groene groenten:

    Saus naar keuze 26,50

    Gorgonzola 27,50

    Reuze gamba’s 33,50

  • Eend

    21,50

    eendenfilet en loempia van eend met pompoen, tuttifrutti en rodewijnjus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet en verse warme groente.

GRILLGERECHTEN

GRILLGERECHTEN

  • Kipsaté

    19,50

    Royale kipspies met zoet-zure atjargroenten, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • American burger (220 gram)

    19,50

    Beefburger met cheddar, pepperoni, ui, tomatensalsa en burgersaus

  • Ossenhaassaté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaassaté met oosterse roerbakgroente, kroepoek en oosterse sesamsaus

  • T-Bone (ca. 600 gram)

    32,50

    Met Zweedse aardappel, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Kalfs T-bone (350 gram)

    24,50

    Met geglaceerde sjalot, gevulde tomaat, Zweedse aardappel en pepersaus

Deze gerechten worden standaard geserveerd met gebakken aardappelen, frites en warme groente. Indien gewenst serveren wij er salade en appelmoes bij.
 

IBP Enterecote

IBP Enterecote

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit. Runderen worden minimaal 100 dagen gevoed met mais, waardoor het vlees mooi gemarmerd is en een sappige smaak ontstaat.
  • Ribeye 300 gram

    34,50

    Met Zweedse aardappel, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Ribeye 550 gram

    44,50

    Met Zweedse aardappel, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Entrecote 200 gram

    24,50

    Met Zweedse aardappel, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Entrecote 350 gram

    34,50

    Met Zweedse aardappel, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

Met gepofte aardappel, gevulde champignon, geroosterde asperges en pepersaus

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Dame blanche

    8,50

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Zomerfruit

    8,50

    Mousse van witte chocolade met zomerfruit en limoncello-ijs

  • Panna cotta

    8,50

    Van yoghurt met gemarineerde watermeloen en sorbetijs van cassis

  • Proeverij aardbeien

    8,50

    Met mascarponecrème, chocolade krokant en strawberry cheesecake ijs

  • Coupe aardbeien

    8,50

    Met vanilleroomijs en slagroom

  • Crème brûlée

    8,50

    Van citroengras met sorbetijs van lichee

  • Cheesecake

    8,50

    Met frambozen, yoghurt-perzikijs en amandelkrokant

  • Proeverij van kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met kletzenbrood en appelstroop

Van der Poel ijs

Van der Poel ijs

  • Cookie caramel

    8,50

    Vol en romig ijs met de echte English cookies en karamelsaus, gegarneerd met karamel en slagroom

  • Strawberry cheesecake

    8,50

    Roomijs van verse room, mascarpone, aardbeien en English cookies met aardbeiensaus en slagroom

  • Yoghurt, perzik & sinaasappel

    8,50

    Romig ijs van yoghurt met gepocheerde perzik en perzik-sinaasappelsaus

Een begrip in Twente is het ijs van IJssalon Van der Poel. Het ijs wordt elke dag vers bereid en er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke producten zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Het ijs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk en dat proef je!