Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Witte en bruine broodbol met kruidenboter, aioli en tapenade

    * Vegetarisch
  • Rode biet *

    10,50

    Verschillende bereidingen van rode biet met crème van gekarameliseerde ui, hangop en komijn

    * Vegetarisch
  • Tonijn

    11,50

    Tartaar van tonijn en geroosterde tonijn met schuim van avocado, tomaat en krokante nori

  • Gerookte zalm

    12,50

    Met amandelcrème, komkommerchutney, tomaat en kruidensla

  • Carpaccio

    12,00

    Met pestodressing en oude streekkaas

  • Kalfspastrami

    12,00

    Met truffelmayonaise en drie bereidingen van biet

  • Charcuterie

    13,00

    Van paté, rilette, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Hollandse garnalen

    14,00

    Kleine garnalencocktail | Garnalenkroketje | Soep van Hollandse garnalen met rouille

  • Marbré

    14,00

    Van gemarineerde runderlende en eend met wortel-gembermarmelade, sinaasappelkletskop en stroop van Pedro Ximenez sherry

  • Proeverij Hengelo

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit; Tartaar van tonijn | Garnalencocktail | Kalfspastrami | Marbré van runderlende en eend

  • Carpaccio du chef

    18,50

    Black Angus carpaccio met salade van wintergroenten, truffelmayonaise, croutons van bloedworst en gebakken kalfszwezerik

Warme Voorgerechten

Warme Voorgerechten

Warme Voorgerechten
  • Thaise gamba’s

    15,50

    In Thaise bouillon met mini paksoi en groene curry

  • Coquilles

    18,50

    Met gerookte hutspot, bloedworst, crème van gekarameliseerde uien en cranberries

  • Zwezerik

    18,50

    Op een salade van wintergroenten, gemarineerde paddenstoelen, gefrituurde schorseneren en spekcrème

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Incredible burger *

    18,00

    Op een royale bol met salade, krokante uienringen en bataatfrietjes

    * Vegetarisch
  • Gegrilde groene asperges *

    18,00

    Met wasabimousseline, tempura van groenten en een sesamsaus

    * Vegetarisch
  • Lasagne *

    18,00

    Van Tallegio en gemarineerde aubergine

    * Vegetarisch
  • Paddenstoelenrisotto *

    18,00

    Met gebakken bospaddenstoelen, zoetzure prei, knolselderij en truffelsaus

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Fish & chips

    19,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

    Kleine portie 17,50
  • Zalm

    22,50

    Met peterselie, tomaat en grove mosterd

    Kleine portie 18,50
  • Snoekbaarsfilet

    22,50

    Met kokkels, winterpostelein en mosterd-piccalillyschuim

  • Kabeljauw

    22,50

    Met schelpdieren, zilte groenten en schuim van bouillabaisse

    Kleine portie 18,50
  • Tonijn

    24,50

    Gegrild, met gebakken coquilles, mierikswortel en wakame salade

  • Tong (ca. 550 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

  • Zeetong Picasso (ca. 550 gram) 

    40,00

    Met gember, warm fruit en krokante banaan

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Hengelo

    18,50

    Schnitzel met ui, spek, paprika, champignon geserveerd met stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Hutspot 2.0

    19,50

    Gestoofde aardappel, gekarameliseerde wortel, gekonfijte ui met krokant buikspek en Twentse bakleverworst

  • Lamsrack

    25,50

    Met witte bonen, paprikacrème en saus van gepofte knoflook

  • Kalf

    22,50

    Kalfssukade en kalfswang met schorseneren, hazelnoten en crème van jeneverbessen

  • Shortrib en gamba

    24,50

    Rundvlees aan het bot en reuze gamba’s met gegrilde groenten en aioli

  • Tournedos

    26,50

    Tournedos met aardappelmousseline en groene groenten.

    Saus naar keuze: €26,50

    Gorgonzola: €27,50

    Zwezerik: €33,50

    Reuze gamba’s: €33,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet en verse warme groente.

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kipsaté

    19,50

    Royale kipspies met zoet-zure atjargroenten, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Truffelburger (220 gram, 100% rundvlees)

    19,50

    Beefburger met oude kaas, rucola, rode ui, augurk, uienringen en truffelmayonaise

  • Ossenhaassaté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaassaté met Oosterse roerbakgroente, kroepoek en Oosterse sesamsaus

  • Twents rund (ca. 250 gram)

    23,50

    Entrecote van Twents rund met gekarameliseerde witlof, gevulde champignon, Charlotte aardappelen en bearnaisesaus

  • T-Bone (ca. 600 gram)

    33,50

    Met gekarameliseerde witlof, gevulde champignon, Charlotte aardappelen en pepersaus

IBP Rundvlees

IBP Rundvlees

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit. Runderen worden minimaal 100 dagen gevoed met mais, waardoor het vlees mooi gemarmerd is en een sappige smaak ontstaat.
  • Rib eye 300 gram

    32,50

    Met Charlotte aardappelen, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Rib eye 550 gram

    42,50

    Met Charlotte aardappelen, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Steak 225 gram

    25,00

    Met Charlotte aardappelen, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

  • Lady steak 150 gram

    19,50

    Met Charlotte aardappelen, gekarameliseerde witlof, gevulde champignon en pepersaus

Met gepofte aardappel, gevulde champignon, geroosterde asperges en pepersaus

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Dame blanche

    8,50

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Tiramisu

    8,50

    Van koffie-mascarponecrème en bastogne

  • Panna cotta

    8,50

    Van yoghurt met gepocheerde peer en sorbetijs van cassis

  • Parfait

    8,50

    Van stoofperen met gelei van stoofpeer

  • Crème brûlée

    8,50

    Van Baileys met ijs van roomboterbabbelaar

  • Cheesecake

    8,50

    Met mousse van amarenekersen, yoghurtijs en spongecake van pistache

  • Chocolade

    8,50

    Taartje met mousse van pinda en chocolade met gesuikerde pinda’s

  • Proeverij van kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met geroosterde krentenwegge en appelstroop

Van der Poel ijs

Van der Poel ijs

Het van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen. Ze wonnen al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Kleurstoffen zijn taboe. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Het ijs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk en dat proef je!
  • Cookie Caramel

    8,50

    Vol en romig ijs met de echte English cookies en karamelsaus, gegarneerd met karamel en slagroom

  • Appel kaneel

    8,50

    Romig ijs van kaneel met stukjes appel, slagroom en hazelnootcrunch

  • Tiramisu

    8,50

    IJs van volle melk, verse room, Italiaanse mascarpone en koffie, lange vingers, amaretto-karamel en slagroom