Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    5,50

    Witte en bruine broodbol met kruidenboter, Heks’n kaas en kerriesaus

    * Vegetarisch
  • Geitenkaas *

    10,50

    Met gemarineerde rode biet, Granny Smith appel en walnoten

    * Vegetarisch
  • Tonijn tataki

    11,50

    Dun gesneden en geroosterde tonijn met Oosterse salade en wasabi mayonaise

  • Gerookte zalm

    12,50

    En gemarineerde zalm met bloemkoolcouscous en limoenchutney

  • Carpaccio

    10,50

    Met pestodressing en oude streekkaas

  • Twentse plaatham

    10,50

    Met meloen en kweepeer

  • Charcuterie

    12,50

    Van paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Gerookte paling

    13,50

    Op getoast brioche brood met crème fraîche en chutney van rode uien

  • Tartaar du chef

    14,50

    Steak tartaar met krokante gamba, gepocheerd ei, compote van ui en truffelmayonaise

  • Oesters

    17,50

    Half dozijn oesters

  • Proeverij Hengelo

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit;

    Tonijn tataki, gerookte en gemarineerde zalm, Twentse plaatham en steak tartaar

Warme voorgerechten

Warme voorgerechten

Een warm welkom aan het begin van uw culinaire avond
  • Zeebaarsfilet

    14,50

    Met taboule salade en gegrilde mini groenten

  • Thaise gamba’s

    14,50

    Roergebakken gamba’s met Thaise salade en mini paksoi

  • Coquilles

    17,50

    Met garnalenravioli, wilde spinazie en een saus van schaaldieren

  • Zwezerik

    17,50

    Met asperge risotto en morieljessaus

Salades

Salades

diverse frisse salades
  • Geitenkaas salade *

    11,50

    Met warme geitenkaas, gepofte zomergroenten, walnoten, honing en kruidendressing

    * Vegetarisch
  • Caesar salade

    11,50

    Met gegrilde kipfilet, Romeinse sla, oude streekkaas, bacon en ansjovisdressing

  • Salade zeebaarsfilet

    14,50

    Met Provençaalse groenten, gemarineerde gamba’s en pestodressing

  • Beef salade

    12,50

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

Bovenstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Heldere groentesoep

    5,50
  • Lichtgebonden tomatensoep

    5,50
  • Heldere kippensoep

    5,50
  • Klassieke uiensoep

    6,00
  • Tom kha kai

    6,50

    Thaise soep van kokosmelk met kip en Oosterse groenten

Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Quinoa burger *

    17,50

    Op een royale bol met uienringen, gebakken paddenstoelen en tomatenjam

    kleine portie: €14,50

    * Vegetarisch
  • Ravioli *

    17,50

    Van biet met gemarineerde bietjes, mosterdzaad en bosui

    * Vegetarisch
  • Lasagne *

    17,50

    Van Tallegio en gemarineerde aubergine

    * Vegetarisch
  • Falafel *

    17,50

    Met geroosterde groenten en notenrijst

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Fish & Chips

    18,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

  • Krab & Gamba

    20,50

    Krabvlees en roergebakken gamba’s in een open ravioli met pittige tomatensaus

  • Snoekbaarsfilet

    20,50

    Met kokkels, zilte groenten en romige tomatensaus

  • Tonijn

    23,50

    Gegrilde tonijnfilet met groenten spaghetti en Oosterse sesamsaus

  • Zalm

    21,50

    Met prakaardappelen, mosterd, lente ui en een schuim van limoen

    17,50
  • Zeebaars

    21,50

    Gegrild, met Provençaalse groenten, crème van artisjok en rouille

  • Kabeljauw

    21,50

    Met risotto, gegrilde groenten en een saus van schaaldieren

    17,50
  • Tonijn

    23,50

    Gegrilde tonijnfilet met groenten spaghetti en Oosterse sesamsaus

  • Tong

    36,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

  • Zeetong Picasso

    39,00

    Met gember, warm fruit en krokante banaan

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Hengelo

    18,00

    Schnitzel met ui, spek, paprika, champignon geserveerd met stroganoffsaus

    15,50
  • Boerderijeend

    19,50

    Filet en loempia van eendenbout met crème van bospeen, paksoi en saus van Szechuan peper

  • Ibericofilet

    22,50

    Proeverij van het Iberico varken; koteletten, wang en gemarineerd buikspek met geprakte aardappel en bloemkoolcouscous

  • Kalfsentrecote

    23,50

    Met groene asperges, paddenstoelen en Roseval aardappelen

  • Lam

    24,50

    Lamskoteletjes, worstjes en lamsnek met koolrabi en saus van groene curry

  • Shortrib en Gamba

    24,50

    Rundvlees aan het bot en reuze gamba’s met gegrilde groenten en aioli

  • Tournedos

    25,50

    Tournedos met aardappelmousseline en groene groenten. Keuze;

    Saus naar keuze 25,50

    Gorgonzola 26,50

    Zwezerik 32,50

    Reuze gamba’s 32,50

Uiteraard serveren wij ook:

Schnitzel met saus naar keuze € 17,50

Varkenshaas met saus naar keuze € 19,50

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kipsaté de Luxe

    18,50

    Royale kipspies met zoetzure groente, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Jalapeño burger XL

    18,50

    Op een royale bol met jalapeño peper, cheddar, tomatensalsa, rode ui,zoetzure komkommer, crème fraîche en tortillachips

    kleine portie 15,50
  • Ossenhaassaté

    22,50

    Gemarineerde ossenhaassaté met Oosterse roerbakgroente, kroepoek en Oosterse sesamsaus

  • Twents rund

    27,50

    Entrecote van Twents rund met gevulde champignon, Zweedse aardappel en Bearnaisesaus

  • T-Bone

    32,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, Zweedse aardappel en pepersaus

IBP Rundvlees

IBP Rundvlees

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit
  • Rib eye 300 gram

    31,50
  • Rib eye 550 gram

    41,50
  • Steak 225 gram

    24,50
  • Steak 150 gram

    18,50

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit. Runderen worden minimaal 100 dagen gevoed met mais, waardoor het vlees mooi gemarmerd is en een sappige smaak ontstaat.

Met Zweedse aardappel, gevulde champignon, geroosterde asperges en pepersaus

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Dame blanche

    7,50

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Zomerfruit

    8,00

    Mousse van witte chocolade met zomerfruit en limoncello ijs

  • Coupe aardbeien

    7,50

    Vanille ijs met aardbeien en slagroom

  • Crème brûlée

    8,00

    Van vanille met butterscotch roomijs

  • Cheesecake

    8,00

    Met roodfruit, vanille crème fraîche en bramensorbetijs

  • Parfait van hazelnoten

    8,50

    Met crème van banaan en gesuikerde pecannoten

  • Kaas

    8,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met geroosterde krentenwegge en appelstroop

Van der Poel ijs

Van der Poel ijs

Het van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen. Ze wonnen al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Kleurstoffen zijn taboe. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten.
  • Cookie Caramel

    8,00

    Vol en romig ijs met de echte English cookies en caramelsaus, gegarneerd met caramel en slagroom

  • Strawberry Cheesecake

    8,00

    IJs van volle melk, verse room, Italiaanse Mascarpone en English cookies met aardbeiensaus en slagroom

  • Lemon, Cookie & Cream

    8,00

    Romig ijs van limoen en yoghurt met witte chocolademousse en koekstukjes