Direct naar de contentDirect naar de footer

Onze menukaart

Een smakelijke maaltijd is een pre in ons sfeervolle hotel & restaurant. Altijd een culinair hoogstandje om van te smullen!

Koude voorgerechten

Koude voorgerechten

De keukenbrigade bereidt voor u de lekkerste voorgerechten voor
  • Broodplank *

    6,00

    Witte en bruine broodbol met kruidenboter, aioli en tapenade

    * Vegetarisch
  • Geitenkaas *

    11,00

    Met pistache, gebrande pecan noten, zoetzure tomaat en wintergroenten

    * Vegetarisch
  • Tonijntartaar

    11,50

    Met tomaat, rivierkreeft, schuim van avocado en krokante Nori

  • Gerookte zalm

    12,50

    En gemarineerde zalm met radijs groenten en krokante papadum

  • Carpaccio

    12,00

    Met pestodressing en oude streekkaas

  • Twentse plaatham

    11,00

    Met salade van tutti frutti, dadelcrème en krokante pittenstengel

  • Charcuterie

    13,00

    Van paté, ham- en worstsoorten met brood en dips

  • Gerookte paling

    14,00

    Op getoast brioche brood met uienchutney, zoetzure venkel en kruidensla

  • Hertenpastrami

    12,00

    En paté van hert met salade van knolselderij, bundelzwammen en zwarte knoflook

  • Proeverij Hengelo

    17,50

    Vier kleine gerechtjes bestaande uit; Tonijn tartaar, gerookte en gemarineerde zalm, Twentse plaatham en hertenpastrami

  • Carpaccio du chef

    18,50

    Black Angus carpaccio met salade van wintergroenten, truffelmayonaise, croutons van bloedworst en gebakken kalfszwezerik

Salades

Salades

diverse frisse salades
  • Salade Roquefort *

    12,50

    Salade met Roquefort, gemarineerde paddenstoelen, gepocheerde peer, crostini’s van foccaciabrood, walnoten en een dressing van Pedro Ximenez

    * Vegetarisch
  • Caesar salade

    12,50

    Met gegrilde kipfilet, Romeinse sla, oude streekkaas, bacon en ansjovisdressing

  • Salade Niçoise

    12,50

    Salade van tonijn, diverse groenten, gekookt ei en kruidenvinaigrette

  • Beef salade

    14,50

    Met gebakken biefstukpuntjes en pittige mayonaise

Bovenstaande salades kunt u ook als hoofdgerecht bestellen, toeslag 5,00

Soepen

Soepen

Soepen gemaakt met eigen verse ingrediënten
  • Heldere groentesoep

    6,00
  • Lichtgebonden tomatensoep

    6,00
  • Heldere kippensoep

    6,00
  • Bospaddenstoelensoep *

    7,00

    Met knoflookbrood en amandelen

    * Vegetarisch
  • Klassieke uiensoep

    7,00
Vegetarische gerechten

Vegetarische gerechten

Ook voor de vegetarische eter is er bij ons genoeg keus
  • Black bean burger *

    18,00

    Op een royale bol met uienringen, gebakken paddenstoelen en tomatenjam

    * Vegetarisch
    Kleine portie 14,50
  • Ravioli *

    18,00

    Gevuld met eekhoorntjesbrood, groene asperges en jus van eekhoorntjesbrood

    * Vegetarisch
  • Lasagne *

    18,00

    Van Tallegio en gemarineerde aubergine

    * Vegetarisch
  • Curry *

    18,00

    Met groene groenten en notenrijst

    * Vegetarisch
Visgerechten

Visgerechten

Variërende visgerechten, een gerecht voor elke liefhebber
  • Fish & Chips

    19,50

    Krokant gefrituurde witvis met remouladesaus en friet

  • Zalm

    22,50

    Met gekonfijte zuurkool, aardappelgratin, lente ui en rode wijnsaus

    Kleine portie 18,50
  • Zeebaars

    22,50

    Gegrild, met krabrisotto, gegrilde mini groenten en een schuim van lavas

  • Kabeljauw

    22,50

    Met ravioli van eekhoorntjesbrood, groene aspergesen jus van eekhoorntjesbrood

    Kleine portie 18,50
  • Tarbot

    26,50

    Met gepofte pompoen, bospaddenstoelen en witte wijnsaus

  • Tong (ca. 550 gram)

    37,50

    Met citroen, peterselie en gefrituurde kappertjes

  • Zeetong Picasso (ca. 550 gram) 

    40,00

    Met gember, warm fruit en krokante banaan

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet, verse warme groente.

Alle garnituur kunt u naar wens bijbestellen.

Vleesgerechten

Vleesgerechten

Onze chefkoks maken van elk hoofdgerecht een geweldig bord
  • Schnitzel Hengelo

    18,50

    Schnitzel met ui, spek, paprika, champignon geserveerd met stroganoffsaus

    Kleine portie 16,00
  • Iberico

    23,50

    Filet en buikspek met gekonfijte zuurkool, aardappelmousseline, krokant spek en mosterdsaus

  • Kalf

    24,50

    Wang en sukade met aardappelpuree, spek, uien en wintergroenten

  • Shortrib en Gamba

    24,50

    Rundvlees aan het bot en reuze gamba’s met gegrilde groenten en aioli

  • Tournedos

    26,50

    Tournedos met aardappelmousseline en groene groenten.

    Saus naar keuze: €26,50

    Gorgonzola: €27,50

    Zwezerik: €33,50

    Reuze gamba’s: €33,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet en verse warme groente.

Ook mag u bij onze hoofdgerechten gebruikmaken van de saladebar

Wildgerechten

Wildgerechten

Wildgerechten
  • Hazenpeper

    19,50

    Klassieke hazenpeper met puree, stoofpeer en rode kool

  • Eendenbout

    20,50

    Gekonfijt in ganzenvet, geserveerd met zuurkool, mosterdkrokant en wildjus

  • Hert

    23,50

    Gebakken hertenbiefstuk met gebakken paddenstoelen, aardappelkaantjes en rode wijnsaus

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, friet en verse
warme groente. Ook mag u bij onze hoofdgerechten gebruikmaken van de saladebar

Grillgerechten

Grillgerechten

Authentiek bereid op onze eigen grill
  • Kipsaté

    19,50

    Kipsaté 19,50 Royale kipspies met zoetzure groenten, gegrilde ananas, kroepoek en satésaus

  • Beef-bacon burger XL (270 gram)

    19,50

    Beefburger omwikkeld met bacon, geserveerd met cheddar, spiegelei, rode ui, tomaat, augurk en krokante uienringen

  • Ossenhaassaté

    23,50

    Gemarineerde ossenhaassaté met Oosterse roerbakgroente, kroepoek en Oosterse sesamsaus

  • Twents rund (ca. 250 gram)

    23,50

    Entrecote van Twents rund met gevulde champignon, Zweedse aardappel en Bearnaisesaus

  • T-Bone (ca. 600 gram)

    33,50

    Met geroosterde mais, gevulde champignon, Zweedse aardappel en pepersaus

IBP Rundvlees

IBP Rundvlees

Noord Amerikaans Rundvlees van hoge kwaliteit. Runderen worden minimaal 100 dagen gevoed met mais, waardoor het vlees mooi gemarmerd is en een sappige smaak ontstaat.
  • Rib eye 300 gram

    32,50
  • Rib eye 550 gram

    42,50
  • Steak 225 gram

    25,00
  • Lady steak 150 gram

    19,50

Met gepofte aardappel, gevulde champignon, geroosterde asperges en pepersaus

Nagerechten

Nagerechten

Onze desserts zijn een geweldige afsluiter van een mooie culinaire avond
  • Dame blanche

    8,50

    Vanille roomijs met warme chocoladesaus

  • Apfelstrudel

    8,50

    Warm, met vanillesaus en vanille ijs

  • Witte chocolade

    8,50

    Mousse en schotsen van witte chocolade met vanille peer en limoensorbetijs

  • Crème brûlée

    8,50

    Van vanille met Amarene kersenijs

  • Cheesecake

    8,50

    Met tutti frutti en gezouten karamelijs

  • Parfait van bokkenpootjes

    8,50

    Met krokante amandelen en karamelsaus

  • Proeverij van kaas

    10,50

    Proeverij van binnen- en buitenlandse kaassoorten met geroosterde krentenwegge en appelstroop

Van der Poel ijs

Van der Poel ijs

Het van der Poel ijs valt regelmatig in de prijzen. Ze wonnen al 5 keer goud en vele malen zilver. Ze bereiden hun ijs dan ook elke dag vers. Kleurstoffen zijn taboe. Ze gebruiken natuurlijke producten, zoals vanillestokjes en zelf gebrande noten. Het ijs van Van der Poel is dus met recht puur en ambachtelijk en dat proef je!
  • Cookie Caramel

    8,50

    Vol en romig ijs met de echte English cookies en caramelsaus, gegarneerd met caramel en slagroom

  • Cookie Dough

    8,50

    Vol en romig vanille ijs met chocoladesaus en huisgemaakte stukjes chocoladekoek

  • Triple Cherry

    8,50

    Heerlijk romig ijs op basis van verse volle melk, verse room, kersen, kersensaus en stukjes chocolade