Direct naar de contentDirect naar de footer

Kinderen activiteiten

Kids City Borne
Binnenspeeltuin Kids City is niet zomaar een binnenspeeltuin voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, doorsnee kennen we hier namelijk niet. Wij beschikken over een piraten gethematiseerde accommodatie, een grote binnenspeeltuin, een ‘pamperzone’ voor kinderen van 0 t/m 4 jaar en de leukste piraten.Op ons piratenschip vol vermaak gaan veiligheid en uitdagend spelen samen met gezelligheid, lekker eten en entertainment. Naast de verschillende faciliteiten kunnen kinderen zich hier laten schminken als een piraat, de benen en armen laten zwabberen in de onderwater disco, uitrusten in de piraten bios of kennismaken met onze kapitein Kid, Mattie de Scheepsmuis of Kitty de Kapiteinsvrouw. www.kidscity.nl Adres: Het Wooldrik 4, 7621 AH Borne

Monkey Town Almelo/Enschede
Kom spelen, klimmen en klauteren in de allerleukste indoor speeltuin van Almelo (met airco)! Baan jezelf een weg door de grote speeltoestellen en glij op het hoogste punt met een vaart naar beneden van de verschillende glijbanen. De gethematiseerde peuterzone met een ballenbak, wip, glijbanen en klimkooi is speciaal ingericht voor de dreumesen en peuters. www.monkeytown.eu Adres: Almelo: Woonboulevard 40 ; Enschede: Colosseum 82

De Waarbeek
Een dag vol plezier met meer dan 30 attracties bij Attractiepark de Waarbeek in Twente. Jong en oud, groot en klein, bij de Waarbeek is er wat te beleven voor iedereen!
www.dewaarbeek.nl Adres: Twekkelerweg 327, 7554SC, Hengelo (ov)

Kinderboerderij 't Weusthag
Bij Kinderboerderij 't Weusthag in Hengelo kunnen kinderen veel over de natuur en het leven van boerderijdieren leren door de verschillende spelletjes en vragenbordjes op het terrein. 't Weusthag is een van de grootste kinderboerderijen van de regio.
In de stal, op het erf en in de weilanden maken kinderen kennis met allerlei boerderijdieren, zoals het minipaard Blue, de ezel Pico, de koe Dunya, geiten, schapen, een nandoe, konijnen, cavia's en kippen. Speciaal voor de kleinere kinderen is er een knuffelhoek. Naast de kinderboerderij, is er een infobalie en een bezoekerscentrum. In het bezoekerscentrum zijn het hele jaar tentoonstellingen te zien die betrekking hebben tot de natuur en het milieu.
Adres: Van Alphenstraat 25, 7556 JT Hengelo
Openingstijden: Maan- t/m vrijdag 11:00–15:30 zater- en zondag gesloten

Emsflower
Emsflower: een hele toffe ontdekking! Wist je dat je op ongeveer 15 minuten over de grens bij De Lutte Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij vindt? Bij Erlebnispark Emsflower neem je een kijkje achter de schermen in de kwekerij maar er is nog veel meer. Een ideaal uitjes, ook op dagen dat het slecht weer is!
Het Erlebnispark is onlangs gerenoveerd, voor de kinderen is er een hele mooie natuurlijke indoor speeltuin bijgekomen.
U kunt ook een bezoek brengen aan de Vlindertuin. Meer dan 1000 vlinders vliegen hier vrij rond. En van heel dichtbij kun je de levenscyclus van de vlinder bekijken.
www.emsflower.de Adres: Carl-von-Linne-Straße 1, 48488 Emsbüren, Duitsland

Klimbos Avatarz bij het Hulsbeek
AvaTarZ heeft in hoogte én moeilijkheid variërende uitdagingen het grootste klimbos van Nederland. Voor kinderen van 6 tot 9 jaar staan er op 2 tot 4 meter hoogte zo’n 30 stoere hindernissen en vier ziplines te wachten. Dankzij het veilige zekeringssysteem kunnen kids zonder begeleiding het parcours trotseren: hoe cool is dat?! Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er op het hoge klimparcours nog eens zes routes vol met gewaagde hindernissen. Op een hoogte van 12 meter vind je als waardige afsluiter zelfs de langste zipline van Nederland! Met een veelzijdig klimparcours met hoogtes van 2 tot wel 12 meter is een bezoek aan AvaTarZ een sportieve uitdaging voor jong en oud. Kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich zo’n twee uur lang boven de grond goed vermaken. Kom dus gerust ook langs voor een dagje weg met het gezin of de familie! https://avatarz.nl Adres: Hengelosestraat 230, 7562 PK Deurningen

Kabouterpad Bornerbroek
In het prachtige bos rondom het Nivonhuis in Bornerbroek wordt ieder voorjaar het Kabouterpad geopend. Kinderen kunnen rennen, ontdekken én op zoek gaan naar kabouters. De kinderen krijgen een kaboutermuts, knapzak, kabouterlimonade en een écht kabouterdiploma!

Landgoed Kaamps (Deurningen)
Wil je je kinderen kennis laten maken met het boerenleven? Dan is een bezoek aan Landgoed Kaamps echt een aanrader. Er is een kleine speeltuin, er zijn diertjes en je kunt via de belevingsboulevard bij de koeien in de stal kijken. Links zie je dan hoe kaas gemaakt wordt en rechts van je sta je oog en oog met de koeien.
www.kaamps.nl Adres: 4-A, Vliegveldstraat, 7561 AT Deurningen

Groot Twentsch Maïsdoolhof (Fleringen)
Het Groot Twentsch Maïssdoolhof opent in juli en gaan door tot begin oktober. Je kunt samen op avontuur tussen het maïs en daarna pluk je nog een vers boeket wilde bloemen in de pluktuin. Op het terrein staan trampolines, een bak vol met maïs waar je in kunt spelen ( een soort ballenbak maar dan met maïs) en er is nog veel meer.
https://groottwentschmaisdoolhof.nl Adres: Oldenzaalseweg, 7666 LG Fleringen

De dierentuinen net over de grens!
Vlak over de grens vind je een aantal dierentuinen. Zo heb je de dierentuin in Nordhorn
, Naturzoo Rheine, de Zoo in Osnabruck en de Allwetterzoo in Munster.
www.dierentuin-nordhorn.nl
www.natuurzoo.de
www.zoo-osnabrueck.de
www.allwetterzoo.de

Speeltuin Morskieft Reutum
In de grote buitenspeeltuin kunnen de kids zich heerlijk vermaken. Van kabelbaan tot wipwap en van glijbanen tot familieschommels! Plezier voor jong en oud! Ook met slecht weer is dit een geschikt dagje uit. Vanuit de speeltuin loop je zo de binnenspeeltuin in. Ook hier is het een feestje om te spelen. Trampolines, wipwappen, een spookhuis, bouwblokken en gave klimtoestellen. Binnen ligt er special zand zodat er veilig gespeeld kan worden. Zowel binnen en buiten is een fijn terras met uitzicht op de spelende kids. www.speeltuinmorskieft.nl Adres: Ootmarsumseweg 303 Reutum

Zwemmen:
Twentebad in Hengelo (www.twentebad.nl)
De Wilder in Haaksbergen (www.optisport.nl/wilder)
Aquadrome in Enschede(www.sportaal.nl/aquadrome)

Museum buurtspoorweg (Haaksbergen)
Ga terug in de tijd en stap in de stoomtrein! Tussen Haaksbergen en Boekelo rijdt een fantastische stoomtrein. Voor, tijdens en na de rit leer je ook nog eens van alles. Een machtig mooi uitje voor alle leeftijden! www.museumbuurtspoorweg.nl Adres: Stationsstraat 3, 7481 JA Haaksbergen

Wonderryck Denekamp
In Denekamp vind je het oudste natuurhistorische museum van Nederland: Natura Docet Wonderryck. Het is echt een museum voor jong en oud. Er is een enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. In het Funky Forest kun je je eigen bos bouwen en je sluit een bezoek af in het fantastische tuincafé. Tijdens de schoolvakanties worden er altijd leuke activiteiten georganiseerd.
www.wonderryck.nl Adres: Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp

Techniekmuseum Oyfo in Hengelo
Op loopafstand van het Centraal Station in Hengelo vind je Techniekmuseum Oyfo. Een heel gaaf en interactief museum dat volledig in het teken staat van techniek. Tijdens de vakanties kun je bij Oyfo Techniekmuseum weer leuke, grappige of interessante technische Doepakketjes maken! In de museumshop kun je zien wat je allemaal kunt maken. Denk aan een borstelrobot, een spookslot, een vlinder die rondvliegt op zonne-energie.
www.oyfo.nl Adres: Industriestraat 9, 7553 CK Hengelo

Natuurmuseum de Holterberg (Holten)
Tegenover Woody’s in Holten vind je Natuurmuseum de Holterberg. Het museum is geschikt voor alle leeftijden en in de schoolvakanties zijn er altijd verschillende kinderactiviteiten die worden georganiseerd. In het museum is een kinderspeurtocht, zodat de kinderen lekker door het museum kunnen speuren. Na het museumbezoek is een bezoek aan het Bos van Daantje Das aan de overkant zeker een aanrader!
www.museumholterberg.nl Adres: Holterbergweg 12, 7451 JL Holten

Glowgolf Enschede
GlowGolf maakt van minigolf een geheel nieuwe ervaring. Speel op één van onze overdekte glow-in-the-dark-minigolfbanen in een decor dat wordt uitgelicht met black lights. Kom met je gezin, vrienden of familie, midgetgolf is nog nooit zo spectaculair geweest!
www.glowgolf.nl Adres : J.J. van Deinselaan 30a, 7541 PE Enschede

Bowling Enschede
Bowling Enschede, het mooiste bowlingcentrum van Enschede, beschikt over 16 zeer moderne bowlingbanen. De computergestuurde beeldschermen geven uw scores nog meer kleur. Ideaal voor families, bedrijfsuitjes of andere feestjes. Het is altijd gezellig! 7 dagen per week geopend en gedurende de schoolvakanties extra ruime openingstijden. www.bowling-enschede.nl Adres: Bowling Enschede - Colosseum 72 Enschede

Avonturenpark Hellendoorn
Avonturenpark Hellendoorn biedt 30 topattracties voor de hele familie, met dit seizoen een aantal primeurs! Voor de nodige waterpret combineren bezoekers in de zomer hun bezoek met een bezoek aan het Aquaventura Slidepark. Traditiegetrouw wordt het seizoen in oktober afgesloten met het griezelige Heksendoorn en voor de echte durfals met Screams. Laat je verrassen door de attracties, shows en evenementen in Avonturenpark Hellendoorn! www.avonturenpark.nl Adres: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn