Direct naar de contentDirect naar de footer

Landgoed

Twente heeft prachtige en bijzondere landgoederen.

Kasteel Twickel, Delden
Vlakbij het Twentse stadje Delden ligt het kasteel Twickel temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Een echte aanrader als u wilt wandelen of fietsen!

Twickel is een rijksbeschermde historische buitenplaats met 81 complexonderdelen vlak bij Delden. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen.
Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij.

Voor meer informatie: www.twickel.nl

Landgoed Warmelo, Diepenheim (Hof van Twente)

Middeleeuws Kasteel in Diepenheim met opengestelde tuinen.

Het Warmelo dateert van 1339. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. In 1976 is het landgoed verkocht aan de familie Avenarius, die het landgoed in gebruik heeft en het huis bewoond.
Het kasteel wordt omgeven door een park, met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maakt u kennis met vier eeuwen tuin-architectuur met onder andere een rococovijver, beelden, een rozentuin en een vogeltuin.

Voor meer informatie zie de website: www.kasteelwarmelo.nl

Singraven, Denekamp
Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Bezoekt u de site www.singraven.nl voor meer informatie.

Huize Weldam, Markelo

Weldam, gelegen in de schitterende bosrijke omgeving van zuid-west Twente in de gemeente Hof van Twente, is één van de grotere landgoederen van Oost- Nederland. Het eeuwenoude landgoed, met het kasteel en tuinen als middelpunt, bestaat uit bossen, akkers, weilanden, beken, karakteristieke lanen, monumentale huizen en boerderijen. www.weldam.nl