Direct naar de contentDirect naar de footer

Het kan allemaal in Twente

Je zult wel denken: Twente? Dat is toch die regio vol natuurgebieden, landgoederen en boerderijen? En je hebt nog gelijk ook. Daarom kun je bij ons ook zo goed van de natuur genieten. Fiets langs de mooie landschappen en koop verse eieren bij de boer aan huis. Maar Twente heeft veel meer. Ontdek bijvoorbeeld onze steden en dorpen, waar je evenveel bijzondere winkels tegenkomt als goede restaurants. Bezoek een museum, attractiepark of tentoonstelling. Liever relaxen? Dan ga je toch gewoon naar de sauna! Er is hier van alles te doen. Of juist helemaal niets. Net waar je zin in hebt.

Wat heeft Twente niet: theetuinen, kuierdorpen, prachtige boerderijen, mooi natuur en een (h)eerlijke keuken. Het voorjaar is ons favoriete jaargetijde,
dankzij de combinatie van bloemenvelden, vogels, beekjes, akkers en houtwallen. In deze streek, waar de wegen slingeren langs glooiende beeklandschappen en nieuwsgierige koeien.

Een bezoek aan Ootmarsum is een must: lekker slenteren door kronkelstraatjes, op zoek naar de historische huizen en vele galeries, die de stad nu rijk is.

Een ander gelief Twents uitje: Het 't stift, een eeuwenoud Benedictijnenklooster annex domiciele voor ongehuwde dames. Stille plek en adembenemend.

koffie & theehuisje ’t Stekkie
Tip : maak een wandel - of fietsstop bij koffie & theehuisje ’t Stekkie in Hamsweg 1, Rossum; Een mooie plek om even lekker uit te rusten tijdens uw fiets of wandeltocht. dichtbij het natuurgebied het Roderveld. ’t Stekkie ligt dan ook langs een aantal mooie wandelroutes, zoals het Noaberpad en het Hellingenpad.

Singraven
Geniet van het voorname landgoed Singraven met watermolen. Ideaal voor een wandel - of fietstocht of voor een lunch aan het water. www.watermolen-singraven.nl

Bierbrouwerij Othmar
De brouwerij van Othmar Bier is opgezet met het doel de oeroude biercultuur rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. Een rondleiding en proeverij is een mogelijkheid.
www.othmarbier.nl

Whisky
Bourgondiers kunnen in Ootmarsum zeker hun hart ophalen. Ga dan zeker even langs bij stokerij Sculte(Oostwal 24, 7631 EJ Ootmarsum), waar ze hun eigen jenevers, fruitdistillaten en whisky maken, die gerijpt is op Twents eikenhout.