Direct naar de contentDirect naar de footer
Hengelo
Hengelo

Shoppen

Volop keuze

Shoppen in de winkelsteden

Hengelo
Hengelo heeft de gezelligheid van een dorp en de voorzieningen van de stad. Met een divers cultureel aanbod van winkels en horeca. Een stad waar het dorpse karakter behouden is gebleven en waar ambacht, vakmanschap, gezelligheid en ontmoeten centraal staan. Het winkelaanbod kenmerkt zich door de vele speciaalzaken maar ook landelijke ketens zijn aanwezig zoals Costes, The Sting en Shoeby. Door het compacte stadscentrum wandel je comfortabel door de stad en loop je langs de bijzondere Wederopbouwpanden waar Hengelo bekend om staat. Bezoek ook het nieuwe marktplein (gereed maart 2023).

Schuin tegenover Van der Valk ben je alle dagen van de week van harte welkom op Plein Westermaat. Daar vind je onder meer IKEA, Mediamarkt, Prénatal en Intersport Megastore.

Shoppen in Enschede
Enschede is een leukere winkelstad met het meest diverse aanbod van oost Nederland. De wekelijkse markt trekt bezoekers vanuit de hele regio en van over de Duitse grens. De binnenstad heeft veel te bieden voor een dagje winkelen. Een leuke mix van warenhuizen, boetiekjes en horeca. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt op het gebied van mode, gadgets, interieur en lifestyle.
In kleine, gezellige winkelstraatjes zoals de Haverstraatpassage, de Walstraat en de Zuiderhagen, met eigentijdse, bijzondere en aparte winkels. Prachtige modewinkels vind je aan de Van Loenshof, bijvoorbeeld Fier, hier shop je mooie merken voor dames. Ook Modehuis Arkink, dat al meer dan 60 jaar gevestigd is in Enschede, is een begrip. Ben je op zoek naar iets bijzonders voor een feestelijke gelegenheid? Dan slaag je vast bij De snoepwinkel voor vrouwen met hun uitgebreide collectie nieuwe en vintage galajurken, cocktailkleding en andere feestelijke mode. Natuurlijk ontbreken winkels van bekende ketens zoals Primark, Zara, Dille en Kamille, WE en Mango niet.

Almelo
Spot de leukste shops! Het ‘stadshart’ is een stukje centrum dat de winkelpleinen met elkaar verbindt. Je vindt hier de grote ketens als H&M, Schuurman Schoenen, Douglas en natuurlijk fashionstore The Gallery. Tevens zijn hier verschillende monumentale panden recentelijk weer in oude glorie hersteld. Het oude Waagplein bijvoorbeeld, nu thuishaven van The Gallery, werd volledig verbouwd waarbij oude details intact gelaten werden. Ga hier dus niet weg zonder eerst even goed om je heen te kijken!

Maar ook in de dorpen om Hengelo hebben een leuk aanbod van winkels, zoals Rijssen, Enter met de bekendste modezaak Roetgerink en Borne.

Koopavonden
Donderdag: Hengelo, Enschede, Almelo

Koopzondagen
Hengelo: laatste zondag van de maand
Enschede: 1e en laatste zondag van de maand
Plein Westermaat met o.a. Ikea: elke zondag koopzondag


Rondkijken in de gemoedelijke dorpjes

DELDEN
De stadskern van het charmante stadje Delden dateert uit 1333. Veel gebouwen zijn de afgelopen jaren vakkundig gerestaureerd. Een bezoek aan Kasteel Twickel en het bijbehorende landgoed mag niet ontbreken als je in Delden bent.

Monumenten met historische waarde zijn o.a. de Museumboerderij de Wendezoele, de Noordmolen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude Blasiuskerk en de Nieuwe Blasiuskerk. De tuinen van Kasteel Twickel zijn van april t/m oktober opengesteld voor publiek. Binnenkijken in het kasteel is alleen mogelijk tijdens de Kasteeldagen.

BORNE
Het gezellige en compacte Borne telt behalve een keur aan voortreffelijke eet- en drinkgelegenheden een gevarieerd aanbod van winkels. Voor vrouwen is er keuze uit een veertiental dameskledingzaken in allerlei stijlen. Bovendien zijn er vier herenkledingzaken. Het mooie daarvan is dat het meestal bedrijven zijn die niet tot de bekende grote ketens behoren en die onderscheidend zijn in de sector. Diverse daarvan trekken klanten vanuit het hele land.

OLDENZAAL
Winkelcentrum de Driehoek is een modern winkelcentrum en het kloppende hart van Oldenzaal. Met 3 overdekte passages, 40 winkels, ruim en licht middenplein en diverse horecagelegenheden is het hier heerlijk overdekt winkelen.

Vrijdagavond=Koopavond

KUNST EN KLEDING

Kunstgaleries in Ootmarsum
Ootmarsum is een stad die anders is dan alle andere steden. Het is geen drukke toeristenstad en toch heeft de stad veel moois te bieden. Als u het echte authentieke Twente wilt leren kennen dan raden we u aan om een bezoek te brengen aan Oostmarsum. U ziet hier een stukje geschiedenis van ons eigenland die u nog niet eerder heeft gezien. Breng vooral eens een bezoek aan het stadje als u in de buurt bent. Het zal u verbazen hoe wonderschoon het in Oostmarsum is.


Roetgerink in Enter
Het modeplein van Twente!

BIJ DE BUREN (Duitsland)

Factory Outlet Center in Ochtrup
www.foc-ochtrup.de
Niet ver over de grens bij Enschede is het outletcenter FOC Ochtrup te vinden waar je meer dan honderd topmerken vindt tegen grote kortingen. Een overzicht van alle aanwezig outletwinkels en modemerken kan worden geraadpleegd op de website van FOC Ochtrup, veel van de beste merken ter wereld zijn aanwezig in het gezellige shoppingcenter

CentrO Oberhausen
Grootste overdekte winkel- en ontspanningscentrum van Europa.
www.centro.de
In Oberhausen is een reusachtig winkelcentrum gebouwd, CentrO. Hier vindt u meer dan 200 winkels, zeer veel restaurants, een pretpark en een promenade.

Bad Bentheim
Charmant kasteelstadje net over de grens in Duitsland.
Wie valt er niet voor de charmes van het oude kuuroord Bad Bentheim, net over de Duitse grens? De oude burcht wijst je al van ver de weg naar dit sfeervolle stadje. Zelfs de meest verwende toerist zal het hier naar zijn zin hebben. Wil je een dagje wellness, een kasteel bezichtigen, naar een museum? Of ga je liever de natuur in; lekker fietsen of op speurtocht door het bos? Bad Bentheim is verrassend veelzijdig!