Direct naar de contentDirect naar de footer

Bijzondere landgoederen

Twente, een streek waar het leven groen is. In combinatie met een authentiek cultureel erfgoed vormt dat gegeven het ideale decor voor een heerlijk verblijf en een verrijking van het leven.

Landgoed Twickel
Vlakbij het Twentse stadje Delden ligt het kasteel Twickel temidden van een prachtig landgoed van 4000 hectare. Het afwisselende landschap bestaat uit zacht glooiende akkers en weilanden, bossen en eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen. Daartussen slingeren zich beken en houtwallen.
Op het landgoed bevinden zich zo'n honderdvijftig boerderijen, herkenbaar aan zwart-witte luiken, en andere gebouwen zoals twee watermolens, de watertoren en de houtzagerij.

Landgoed Singraven
Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Landgoed Diepenheim
Landgoed Warmelo is gelegen in Diepenheim, gemeente "Hof van Twente". Het Warmelo dateert van 1339. Het kasteel is gelegen in een park met een totale oppervlakte van 7 hectare. Via een gemarkeerde wandelroute maakt u kennis met vier eeuwen tuin-architectuur: 16e en 17e eeuwse franse stijltuin met onder anderen een rococovijver, beelden, een rozentuin en een vogeltuin; een in de 18e eeuw, in engelse stijl aangelegd pinetum, een berkenlaan, een sterrebos en vijverpartijen. Het 'Warmelo' bezit een grote verscheidenheid aan azalea's, grote rododendrons, exotische planten en vele kuipplanten. In het koetshuis bevindt zich een theeschenkerij.