Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea

Verspreid over Twente zijn er een aantal musea te bezoeken.

Verspreid over Twente zijn er een aantal musea te bezoeken. Wij lichten er een paar uit:

Twents Technisch Museum "HEIM"
Het museum geeft een boeiend beeld van de Twentse Industrie; verleden, heden en toekomst. In het museum is op een dynamische manier anderhalve eeuw industriële ontwikkeling bijeengebracht. Van stoommachine tot ruimtevaart. Laat je verrassen door technisch vernuft uit het verleden en zoek naar duurzame en slimme alternatieven in het heden. In ons museum kun je beleven, ontdekken en doen.

Het Bussemakerhuis
Als u het Museum Bussemakerhuis bezoekt stapt u het enige over- gebleven én opengestelde 18e-eeuws fabrikeurshuis in Nederland binnen. In het beschermd dorpsgezicht "Oud Borne" wordt u op eigentijdse wijze een blik op de historie van de Bornse linnen-geschiedenis gegund.

Zoutmuseum
Het Zoutmuseum staat in het centrum van Delden, waar in 1886 in de tuinen van kasteel Twickel zout in de bodem werd aangetroffen. Het museum vertelt het complete verhaal over zout in al zijn facetten. Daarbij gaat het niet alleen over de geschiedenis van Twickel, Boekelo en Hengelo, maar vooral ook om de periodes veel verder terug in de tijd en om plaatsen wereldwijd. Zout is een wereldgeschiedenis!

Openluchtmuseum Ootmarsum
Direct aan het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend
Openluchtmuseum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe; het Hoge Huys te Ootmarsum. In de middeleeuwen een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. In latere tijden de hoofdwoning van de rijksgraven van Heiden Hompesch tot Ootmarsum, drosten van Twente.