Direct naar de contentDirect naar de footer
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit
Het Beatrix Theater staat garant voor een gezellige middag of avond uit

Natuur

Twente kan niet genoeg bezongen worden. Zo mooi, zo bijzonder is deze regio in de achterste hoek van Overijssel. Wandelen door Twente betekent glooiend wandelen.

Twente kan niet genoeg bezongen worden. Zo mooi, zo bijzonder is deze regio in de achterste hoek van Overijssel. Wandelen door Twente betekent glooiend wandelen. Lopen langs heggen en houtwallen, door beekdalen, bossen en weilanden, over bruggetjes langs bedachtzaam herkauwende koeien en langs wuivend maïs- en graan waar de rode daken van eeuwenoude boerderijen voorzichtig boven uitsteken.

Wie de sfeer zoekt van het boerenland van weleer, kan nergens beter terecht dan in de streek boven de lijn Oldenzaal-Almelo, rond Ootmarsum. Wie bijzondere veengebieden zoekt, zit ook in Twente goed.

Maar boven Ootmarsum, daar ligt dé trots van Twente: het Springendal. Romantisch op en top met schilderachtige vijvers, watervalletjes en smalle beekjes temidden van bos en historische boerderijen.

Springendal
Vlakbij Ootmarsum tref je natuurgebied het Springeldal aan. Dit stukje landschap is Twente op zijn mooist. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet. Het Springendal is 365 hectare groot.

Het Lutterzand
Het Lutterzand is een uniek stukje natuur waar het riviertje de Dinkel ongestoord haar gang heeft kunnen maken. Er bevinden zich mooie kronkelingen van de rivier waarbij de rivier steile hellingen uitslijt in de zanderige ondergrond. Dit stukje natuur is uniek voor Nederland. In het Lutterzand lijkt het wel alsof de tijd heeft stil gestaan. De natuur lijkt hier de laatste honderd jaar onaangetast.

De Dinkel bij het Lutterzand is in de zomer een perfecte plek om verkoeling te zoeken.